Biografie

Home . Biografie

Mario Mulder Biografie

Mario Mulder Biografie

Mario Mulder (19-05-1982, Den Haag) is een Haagse zanger. Hij werd bij het grote publiek bekend door zijn optredens in de TV-show Bloed, Zweet & Tranen (2015). In de volksmond wordt Mario de ‘Haagse Hazus’ genoemd. Na zijn debuut met het ‘Wat Een Geluk’ bracht Mario in november 2016 de single ‘ Dansen Op De Maan ‘ uit.

Jeugd

Mario Mulder groeide op in de Gaarde, een echte Haagse volksbuurt. Daar woonde hij met zijn moeder en zus. Muziek speelde altijd een belangrijke rol bij hem thuis. Hij begon als 8-jarige jongen met zingen als hij in de portiek van zijn ouderlijk huis op de thuiskomst van zijn moeder wachtte.
Op straat leerde Mario de lessen van het leven. Na afronding van zijn middelbare school ging Mario in de bouw werken als schilder. In zijn vrije tijd zong hij vooral Nederlandse liederen. Dankzij zijn goede stem viel hij op en ging hij optreden voor kleine gezelschappen, zoals kroegjes en kleine festivals. Mario zong daar de bekendste liedjes van zijn grote held, André Hazes.

Zingen

Zijn passie voor het levenslied en zijn typische stemgeluid maakten van hem een regionale bekendheid. Op steeds meer feesten en partijen werd hij geboekt. In het TV-programma The Winner Takes It All (2014) maakte Nederland voor het eerst kennis met Mario Mulder. Zijn echte doorbraak kende de volkszanger in het TV-programma Bloed, Zweet & Tranen. Daarin haalde hij de halve finale. Als vertolker van het levenslied had hij een speciale klik met jurylid Dré Hazes, waar hij zelfs nog een prachtige hoed voor heeft gemaakt. Ook het andere juryteam, met daarin Xander de Buisonjé en Roxanne Hazes, wilde Mario heel graag in hun team hebben. Woordenkunstenaar Lange Frans gaf als commentaar. “Mario, je bent een aanwinst voor de mensheid. Mario heeft de gunfactor aan zijn kont hangen en met zijn persoonlijkheid, zijn hart van goud, is hij een voorbeeld voor alle narigheid in de wereld.”

Mario zong op grote evenementen, zoals het Levensliedgala in Ahoy en het Swingfestival in het Haagse Zuiderpark.

Carrière

Na de singles ‘ Wat Een Geluk ‘ en Dansen Op De Maan ‘ laat Mario Nederland kennismaken met zijn nieuwste single release ‘Waar Moet Ik Heen’. Mario heeft zijn lange haren weliswaar ingeruild voor een strakker kapsel, maar is daarmee zijn rauwe randje niet kwijtgeraakt. ‘Waar Moet Ik Heen’ is gezongen met het kenmerkende doorleefde stemgeluid, dat we kennen van zijn debuut singles. En ook deze nieuwe, opzwepende radiosingle zit na één keer luisteren de rest van de dag in je hoofd.

BOEKINGEN:

boekingen@mariomulder.nl

Of gerbruik de Facebook Pagina via Messenger